Ifrane şehrini ziyaret edin

Ifrane şehrini ziyaret edin

Blog Ifrane şehrini ziyaret edin

Ifrane Ziyareti - Fas Alpleri Köyü - Agadir Holiday

Hideout veya mağara anlamında olan küçük Ifrane kasabası, deniz seviyesinden 1713 metre yükseklikte ve Orta Atlas'ta yer alan 30.000 civarında nüfusu olan Fas'ın kentsel bir cemaatidir.

Ifrane bölgesi, yaban hayatı ve bitki örtüsü biyolojik çeşitliliği bakımından zengin bir coğrafi bölge oluşturur, ancak SIB'leri (biyolojik ve ekolojik ilgi alanları) ve milli parkı, ormanların bozulması, aşırı otlatma ve potansiyel kirletici olarak karmaşık olmayan ziyaretçiler nedeniyle ağır baskı altındadır.

Ifran'a yaptığınız ziyarette, ilgi çekici yerel ve turistik sitelerin ziyaret edilmesini tavsiye ederiz.

Ras el Ma

Ras Al Ma'nın büyüleyici evi, Orta Atlas'ta bir tepenin üzerinde yer alan ve ulusal balık çiftliği merkezindeki havzalara bakan bir turist evinin bir parçası olan RAS AL MA, denizin üzerindeki 1600m yüksekliğindeki Ifrane Milli Parkı'nın kalbinde yer almaktadır. seviyesi.

Kaynak vittel

Source Vittel, aileler ve arkadaşlarla dinlenmek ve piknik yapmak için ideal bir yer olan Ifrane'ye 3 km uzaklıktadır. Birkaç yüz metre boyunca nehri takip edin ve kaynağın sularını akan akçaağaç ve kavak ormanını keşfedin, Yaz aylarında, şelalelere ulaşmak için küçük at gezintileri önerilmektedir.

Aguelmame Ifrane

Nehir balıkçılığına meraklı tatilciler ve sporcular için, göl Aguelmame Sidi Ali, hiç şüphesiz boş zamanlarını tatmak için ayrıcalıklı bir sitedir, ay görünümünün bu güzel gölü, Orta Atlas’ın kalbinde yer alır - imparatorluk şehri Fez’e 2 saatten az bir sürede.

Oradayken, asırlık ve devasa sedir ve ardıç ormanları ile doğal ve göçmen kuşların zengin bir kuş hayatına sahip panoramik süpürme çobanlarından oluşan, gölü çevreleyen bozulmamış doğal manzara ile baştan çıkacaksınız. diğer hayvan türlerinin yanı sıra.

Aguelmame Gölü Sidi Ali, yaklaşık 2050 m yükseklikte volkanik bir platonun ortasında ve soyu tükenmiş kraterlerde oluşmuştur.

Michelifen 

Fas'ın başlıca kayak merkezlerinden biri olan Michlifen, çok egzotik bir adımdır, bu küçük tatil köyü, Fez ve Meknes şehirlerini ziyaret ettiğiniz kuzey Fas'a yapılacak olan bir gezi için ilginç bir durak olabilir, Ifrane ("Küçük Fas İsviçre") olarak adlandırılan arabayla yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Michlifen, sedir ormanlarının ortasında kayak yapmanıza izin verecektir.

Michlifen beldesi genellikle Aralık ayından Mart ayının sonuna kadar kar yağışlıdır ve 1800 ile 2000 metre arasında değişen birkaç 5 pistte kayak yapabileceksiniz.