Marakeş Uluslararası Film Festivali

Marakeş Uluslararası Film Festivali

Blog Marakeş Uluslararası Film Festivali

Her yıl olduğu gibi, Ocher City 7. sanatı kutlamak için Aralık başında kırmızı halıyı piyasaya sürecek. Kültürlerarası değişimi teşvik eden Marrakech Uluslararası Film Festivali, dünyanın dört bir yanından gelen sinematografik eserleri vurgulamaktadır. Anma törenlerine, resepsiyonlara ve sinemanın harika kişilikleri olan jüri önünde on beş film arasındaki rekabete ek olarak, bu etkinlik aynı zamanda Jemaa el-Fna'nın sembolik yeri hakkında ücretsiz popüler projeksiyonlar düzenliyor. Efsanevi bir yerde tüm dünyadaki sinemayı keşfetmenin harika bir yolu.

Marakeş Uluslararası Film Festivali, 2001 yılında Fas'taki sanat ve film endüstrisini tanıtmak ve geliştirmek için Majesteleri Kral Muhammed VI tarafından kuruldu.
Hırs, Kuzey'in sinemaları ile Güney'in sinemaları arasında bir köprü oluşturmak, farklı türlerin filmlerini ve yeteneklerini ortaya koymak, aynı zamanda Fas filminin tanıtımını teşvik etmekti.
15 yıllık varoluştan sonra, Marakeş Festivali bugün çeşitlilik, değişim ve zenginleşme zorluğunun çok üstünde bir ifade ve keşif yeri.
Aynı zamanda, Fas'ın sinema dünyasından büyük kişilikleri memnuniyetle karşılaması ve onurlandırması için bir fırsattır.
Etkinlik, ulusal ve uluslararası geniş kitleleri yakalayabildi ve prestijli bir imajın yanı sıra güçlü bir üne sahip.
Bir ZAMANLAMA PROGRAMLAMA
Marakeş Festivali, yalnızca programlamanın kalitesiyle değil aynı zamanda büyük bir sinematografik açıklığı destekleyen editoryal ve sanatsal konumuyla da öne çıkıyor.
Her yıl, etkinlikte, Fas sinemasında "Darbeler", Masterclass, haraçlar, Fas sinemasında "Darbeler", çeşitli ve görme engelliler için sesli açıklama filmleri geniş bir yelpazede sunuluyor. Marrakech Festivali sadece sansürsüz kalıyor Arap dünyasındaki festival, gösterimleri tamamen İngilizce ve Arapça olarak yaptı. Aynı zamanda, İngiltere'deki film öğrencilerinin en iyi kısa filmlerini ödüllendiren Cinécoles yarışması sayesinde genç yeteneklerin çiçek açacağı bir yer olma özelliğini de taşıyor.
Marakeş Festivali ayrıca, tarihi, değerleri ve uluslararası etkisi onu bir referans noktası haline getiren efsanevi Marrakech kentindeki coğrafi konumu ile de tanınır.