Ourika Valley Günlük Gezi

Ourika Valley Günlük Gezi

Blog Ourika Valley Günlük Gezi

Ourika Vadisi ve atlas dağlarında dinlendirici Marakeş Günü Gezisi

Ourika vadisi günübirlik gezi

Marrakech'e en yakın günlük gezi yeri olan birçok şelalesi ve muhteşem doğası nedeniyle, çok popüler bir cazibe merkezi olan Ourika Vadisi, yüksek Atlas Dağları'nın altında, vadide derinlerde, dağda acele bulacaksınız şelale.

Bölge daha çok Berberi halkı veya Amazigh tarafından isimlendirildiği gibi, geleneksel bir yaşam tarzı uyguladıkları yerlerde yaşar. Marakeş'e olan yakınlığına rağmen, göreceli olarak "bozulmamış" olarak kabul edilir.

Bireysel olarak ya da tüm tur boyunca size eşlik edecek yerel bir rehber olan Marakeş'ten bir tur seçerek, oraya ulaşmak için birçok yol vardır. Burada, aralarından seçim yapabileceğin bazı gezileri listeledik.

Ourika seyahatinizde, bu 3 yeri ziyaret ettiğinizden emin olun:

Tnine

A Aghmat’ın kapatılmasının ötesinde ve Rte d’Ourika’da Marakeş’e 33km uzaklıkta, yemyeşil safran ve botanik bahçelerini ziyaret etmek için değerli bir yol olan Tnine şehri (aka Tnin l’Ourika).

Tnine ayrıca, Berberi mirasına girmek için iyi bir başlangıç ​​noktası olan Ourika Vadisi'nin en iyi kültür müzelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. Pazartesi aranın gerçekleştiği sırada burada eşek trafiğine maruz kalabilirsiniz.

Setti Fatma

Ti Setti Fatma, nehrin yanında öğle yemeği için ve yedi şelaleye yürüyüş için çok turistik bir durak, Köy, Ourika Vadisi yolunun sonunda bulunan Yüksek Atlas dağlarının eteklerinde yuvalanmıştır.

Ziyaret etmek için en iyi zaman Mart ayının başlarında, kiraz ve badem ağaçlarının çiçeklendiği ya da Ağustos ayındaki Setus Fatma koubba'sındaki fuar ve pazarı ile dört günlük musakka için.

Yaz boyunca, yer Marakeş'ten gelen ziyaretçilerle tıkanmıştır, bu nedenle, görkemli olarak unmelmeled komşu Zat ve Ouirgane vadilerine gitmeyi düşünün.

Aghmat

Mat Aghmat (Rhmat, Ghmat veya Jemaa Rhmat) Marakeş'ten 31km uzakta bulunan küçük bir eski şehirdir ve Fas tarihinde de önemli bir dönüm noktasıdır. MS 828 - 1058 döneminden daha çok bir Idrissid hanedanlığı başkenti olarak bilinen bu şehir, Sahra altı Afrika'dan Sijilmassa'ya kadar olan deve karavanları için önemli bir durak olarak kabul edildi.