Bu gösterişli bina, önceki kralın 60. doğum günü anısına muazzam bir masrafla inşa edildi. Okyanusa bakan bir tepenin üzerinde ve kentin önemli bir simgesi olarak hizmet veren 210 metre yüksekliğindeki bir minareye sahip tesis, en iyi Fas işçiliğinin vitrinidir: el oyması taş ve ahşap, döşeme ve mermer kaplamalar, altın sedir tavanlar ve Enfes zellij (renkli seramik karo) boldur.
Mütevazi ziyaretçiler için iç mekanda çok dilli rehberli turlar, namaz vakitleri dışında düzenlenmektedir.
II. Hasan Camii, günlük namaz vakitlerinde ve özel Cuma günleri hizmetlerinde tüm Müslümanlara açıktır. Gayrimüslim ziyaretçiler camiye, günde birkaç kez İngilizce olarak yapılan rehberli turlara girebilirler.
II. Hasan Camii'nin en belirgin özelliği Atlantik Okyanusu üzerindeki bir platformdaki muhteşem konumudur (aşağıdaki havadan görünüme bakın). Eşsiz olarak, caminin tabanının bir kısmı camdan yapılmıştır, ibadetçiler doğrudan denizin üzerinde diz çökebilir.
Ne yazık ki, bu harika özellik esas olarak kraliyet kullanımına yöneliktir ve ziyaretçilere kapalıdır. Ancak, otomatik kayar bir çatı açılır (özel durumlarda) cennete. Böylece, Kazablanka'nın sadıkları, gerçekten de Tanrı'nın isteklerine göre Tanrı'nın gökyüzünü ve okyanusunu düşünebilir.
689 metrede, Ulu Cami minaresi, Fas'taki en yüksek yapı ve dünyadaki en uzun minaredir. Geceleri, lazerler minarenin tepesinden Mekke'ye doğru bir ışın saçarlar, "Tanrı'ya giden yolu işaret eder".
Bina depremlere dayanacak şekilde tasarlanmış, ısıtılmış bir zemine ve elektrikli kapılara sahiptir.Sağ tarafta, koyu ahşaptan güzel bir şekilde oyulmuş olan dua alanına bakarken kocaman bir kadın galerisi var. Arkadaki dua alanı geniştir ve kırmızı renkte halı kaplıdır. Alt katta Türk tarzı banyolar ve yıkama için çeşmeler vardır.