Turist Fas: Marakeş Şehri

Turist Fas: Marakeş Şehri

Blog Turist Fas: Marakeş Şehri

Marakeş, Kızıl Şehir veya hardal kenti olarak adlandırdı, Fas'ın merkezinde, iç kısmında, Atlas Dağları'nın eteklerinde bulunan bir şehir.

Kırmızı şehrin takma adı, binalarının ve evlerinin büyük bir bölümünün kırmızı rengini belirtir. Şehir, 1071 yılında, Almoravids Berberi İmparatorluğu'nun başında, Sanhaji olarak Youssef Ibn Tashfin tarafından kurulmuştur.

Geçmişte, Fas, Doğu'da Marakeş olarak biliniyordu (hala İran ile alakalıydı); Fas adı, Marakeş'in Portekizce telaffuzunun deformasyonundan gelir: Marrocos. Marakeş’in nüfusu 2014 yılında yapılan nüfus sayımına göre, 230 km2’ye yayılmış 928.850 kişi yaşıyor.

Medine'de nüfus yoğunluğu hektar başına 350 kişiye ulaşmaktadır. Kazablanka, Fez ve Tangier'den sonra Fas'ın dördüncü büyük şehri.

Şehir iki ayrı bölüme ayrılmıştır: tarihi şehir (şehir duvarına on kilometre uzaklıkta) ve ana ilçeleri Guéliz ve Hivernage, Douar Askar, Sidi Youssef Ben Ali, Mouhamid, Daoudiat olarak adlandırılan yeni şehir. Guéliz şimdi ticari şehir. Fransızlar tarafından Protezi sırasında kuruldu.

Hivernage bölgesi birçok otel kompleksine yoğunlaşmaktadır. Son yıllarda, şehir, özellikle batıdaki Targa bölgesi veya Avenue Mohammed VI ya da kuzey Tamansourt (Wikipedia) gibi yeni yerleşim bölgelerinin ortaya çıkmasıyla eteklerinde genişledi.

Kaynak: Fas Evren ve Gezegenimizdeki Muhteşem Yerler.