Gnawa Müzik Festivali: Tüm bilmeniz gerekenler

Gnawa Müzik Festivali: Tüm bilmeniz gerekenler

Blog Gnawa Müzik Festivali: Tüm bilmeniz gerekenler

Gnawa Müzik Festivali: Tüm bilmeniz gerekenler

Gnaoua Festivali, her yıl haziran veya temmuz döneminde düzenlenen dört günlük bir müzik festivalidir. Konumu, güzel sahil beldesi Essaouira / Fas'ta.

Gnaoua, caz, rock, pop ve çağdaş müzisyenlerin davet edildiği bir festivaldir ve diğer ülkelerden gelen dünya müzik sanatçılarının müzikal fikir alışverişinde bulunma deneyiminin tadını çıkarmaları için.

16. yüzyıla kadar uzanan Gnaoua müziği, hem yaşamın hem de duanın kutlaması olan Berberi, Afrika ve Arap dini şarkılarının ve ritimlerinin bir karışımı. Dansı müzikle, hatta manevi olarak birleştirerek, çok çeşitli insanlar tarafından takdir edilmesini sağlıyor.

Her ne kadar Sahra altı Afrika etkileri Gnaoua müziğinde belirtilmiş olsa da, başlıca izleri Kuzey Afrika'da, özellikle Fas'ta ve hatta Cezayir'de.Bir Gnaoua grubu bir usta müzisyen (maâlem) artı birkaç müzisyenden oluşur. Enstrümanları arasında guimbri (üç telli ip), kabar (büyük metal kastanyetler) ve genellikle yoğun bir ritmik tekrar ile çalınan tabal (silindirik ahşap tambur) bulunur.

Uzun püsküllerle süslenmiş, parlak renkli elbiseler ve şapkalar giymiş müzisyenler, sallanan ve zıplayan bir şekilde dans ederler;Eski festivallere katılan müzisyenler arasında Randy Weston, The Wailers, Keziah Jones, Pharoah Sanders, Doudou N’Diaye Rose ve Omar Sosa yer alıyor. Çeşitli türden müzisyenler arasındaki etkileşimin sonucu, Gnaoua müziğinin, ritüel müziğin orijinal alt tonlarını kaybetmemekle birlikte, müzisyenleri ziyaret eden türlerle daha fazla ruhsal unsurların bir karışımı haline gelen, yeni bir yöneldiği olmuştur.

Pek çok reçel seansı, müzisyenlerin her birinden bir miktar alıp almalarını gerektiren bir şekilde doğaçlama. Görünüşe göre yersiz görünmeye başlayacak olan şey, hem müzisyenlerin hem de dinleyicilerin deneyimden zevk almasını sağlayan bir müzik karışımı haline gelir.

1998'deki ilk Gnaoua Festivali'nden bu yana, etkinlik, dünyanın dört bir yanından 10.000'in üzerinde olmak üzere 2006'da yaklaşık 20.000'den 200.000'in üzerinde ziyaretçiye ulaştı. Gnaoua Festivali Fas'taki en büyük halk festivallerinden biri olarak büyümüştür ve hem müzisyenler hem de müzik severler ile popülaritesini arttırmaya devam ediyor gibi görünmektedir.